ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1953 yılında Abidinpaşa İlkokulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Adını Ankara valilerinden olan Abidin Paşa'dan almıştır.

Okulumuzun bulunduğu bölge, eskiden bağlık bahçelik bir alanmış.

Havasıyla suyuyla, doğal güzellikleriyle bu bölge, Ankara Valisi Abidin Paşa'nın dikkatini çekmiş ve buraya bir Vali Konağı yaptırmıştır.

Zamanla yerleşim bölgesi haline dönüşen bu mahalleye Abidinpaşa Mahallesi, okulumuza da Abidinpaşa İlkokulu ismi verilmiştir.

İlk açılışında 8 derslik, 3 idare odası ve 1 çok amaçlı salondan oluşan okulumuz,

öğrenci sayısının artması nedeniyle güneyine yapılan 5 derslikli baraka tipli ilave binayla genişletilmiştir.

Bölgemizin nüfus yoğunluğu arttıkça, yeni ihtiyaçlar doğmuş ve 11 derslikten oluşan 2 bloğun daha ilavesiyle A, B ve C bloklarından oluşan bugünkü şeklini almıştır.

Okulumuz 1994 yılından itibaren sekiz yıllık ilköğretim okulu olarak eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir. İsmi de Abidinpaşa İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Şu anda 22 derslik, 3 anasınıfı 4 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik odası 2 bilgi ve teknoloji sınıfı,

1 teknoloji tasarım sınıfı, 1 spor odası, 1 kütüphane, 1 laboratuar ve çok amaçlı olarak kullanılan Sevgiye Çağrı Salonu ile eğitim ve öğretim hizmetine devam etmektedir.

Abidinpaşa İlköğretim Okulu, eğitimde, sporda, müzikte, resimde, halk oyunlarında,

kültür ve sanat etkinliklerinde "öncü" ve "örnek" bir okuldur. İlçe, il, yurt ve uluslar arası düzeyde pek çok başarının da sahibidir.

Yayın: 19.12.2014 - Güncelleme: 17.09.2021 10:50 - Görüntülenme: 5389